page-header

FAQ

FAQ

Een glas/raamfolie is een folie opgebouwd uit één of meerdere hoogwaardige polyesterlagen, dikwijls voorzien van een metaalcoating. Glas/raamfolie wordt aangebracht op reeds bestaande glaspartijen. Het achteraf bekomen resultaat is afhankelijk van uw wensen en behoeften, de keuze van de folie en het type glas. Het plaatsen van de folie kunt u toevertrouwen aan één van onze plaatsingsteams.
Een traditionele zonnewering zal naast het blokkeren van het zonlicht ook het zicht naar buiten toe belemmeren. Vaak is dit ook een dure en minder esthetische oplossing. De zonwerende folies van De Foliespecialist houden de warmte tegen aan het glas terwijl het vrije zicht naar buiten toe behouden blijft. De installatie door één van onze teams gebeurt op een vlotte manier en brengt geen extra afval of afbraakwerk met zich mee.
De teams van de Foliespecialist kunnen eender welke gladde beglazing voorzien van zonwerende folie, wel dient het oppervlak voldoende bereikbaar te zijn. Dakramen of Veluxramen voorzien van glasfolie is heel efficiënt (bv. verandadaken, lichtstraten in glas, enz.). Langs horizontale of schuine beglazing komt immers de meeste warmte naar binnen. In volledige glazen constructies (zoals serres, veranda’s, enz.) kan men, door het aanbrengen van een zonwerende folie een aanzienlijke temperatuursdaling bekomen waardoor een airco vaak overbodig wordt.
Spiegelfolie helpt om de hinderlijke schittering sterk te reduceren terwijl het zicht naar buiten behouden blijft. Het visuele effect van de folie kunt u best vergelijken met dat van een zonnebril
Een spiegelfolie maakt van gewoon glas spiegelend glas. Zo kan men overdag een anti-inkijk situatie bereiken, waarbij u wel de luxe behoud om naar buiten te kijken, maar nieuwsgierige blikken van buitenaf niet (of veel minder makkelijk) bij u naar binnen kunnen kijken. Zodra het buiten donker wordt en de verlichting binnen aangaat, is er terug sprake van enige inkijk.
Warmtewerende folies beperken de inspanning (én de daarbij gepaard gaande kosten!) die uw airco moet leveren om de temperatuur op een aangenaam niveau te houden, of ze kunnen de aankoop van een airco onnodig maken. Isolerende folies upgraden de eigenschappen van enkel glas naar dubbel en van gewoon dubbel glas naar hoogrendementsbeglazing.De investering van een goede isolerende folie is vaak terugverdiend op 3 jaar. Een isolerende folie laat u genieten van een aanzienlijke warmtewering in de zomer, daar tegenover zal deze folie in de winter de warmte beter binnen houden. Dus dubbel voordeel. U bespaart het hele jaar door op uw portemonnee en u draagt uw steentje bij tot een beter milieu
Verkleuring wordt veroorzaakt door verschillende factoren: zichtbaar licht, warmte, aard van het materiaal, maar hoofdzakelijk door schadelijke UV-straling. Onze UV folies houden tot 99,5 % van die schadelijke UV-straling tegen en beschermen zo uw materialen tegen felle verkleuring. Ze vertragen het verkleuren met factor 3 tot 8.
Dit is op voorhand moeilijk in graden te voorspellen en zal onder meer ook afhangen van de omgevingstemperatuur. Hoe hoger die laatste, hoe meer het verschil in effectieve graden. De folies werken immers steeds aan een bepaald percentage. Een temperatuurdaling van 10°C en meer is geen uitzondering. De factoren voor deze daling zijn afhankelijk van de soort folie, de plaatselijke situatie en het type van glas. Folie is geen actieve koeling (zoals bv airco), maar zal ervoor zorgen dat de omgevingstemperatuur niet extra wordt opgewarmd door direct zonlicht. Vergelijk het met een zonnig terras waar u in de volle zon kan zitten of onder een parasol: de omgevingstemperatuur (gemeten in thermometershut) blijft de zelfde, maar u voelt direct het verschil in effectieve warmte.
Een zonwerende of isolerende folie veroorzaakt slechts zelden thermische breuk van het glas. Dit gebeurt echter wel wanneer de folie niet compatibel is met het type van glas. Niet elke folie kan immers op elk type glas geplaatst worden. Daarom is het heel belangrijk dat u contact opneemt met De Foliespecialist.
Onze folies zijn uitgerust met een anti-kraslaag. Die beschermt, maar heeft hierbij natuurlijk ook zijn beperkingen. Een schuurspons gebruiken om de folie te reinigen is bijvoorbeeld geen optie. Vóór het aanbrengen van de folie worden de ramen door onze plaatsers grondig gereinigd. Na de plaatsing wacht u best een vier tot zes weken om de ramen te poetsen zodat de folie de kans krijgt om mooi uit te drogen. Nadien de ramen reinigen is het best met water en een beetje detergent. Gebruik een zachte spons en zeemlap en eventueel een trekkertje. Vermijd gevaarlijke en agressieve producten zoals ammoniak, azijn, enz... U krijgt van ons ook altijd een lijst met onderhoudsinstructies
Folie wordt door één van onze teams gekleefd. Zij hebben hierin ervaring. Na het aanbrengen, hecht deze zich, na volledige uitdroging, stevig vast op het raam. Een folie kan niet zomaar loskomen.
Een folie kan perfect verwijderd worden. U maakt in één van de hoekjes de folie los en trekt deze weg van het raam. Een eventuele resterende lijmlaag kan met een schrapersmes verwijderd worden. Er ontstaat hierdoor geen schade aan het glas. Het gebruik van oplosmiddelen is sterk af te raden.
Folie wordt door onze Foliespecialistteams met de grootste zorg geplaatst. Meestal is de lijm na vier tot zes weken uitgedroogd, afhankelijk van de weersomstandigheden en het type folie. U mag de ramen ten vroegste vier tot zes weken na het aanbrengen van de folie voor de eerste maal wassen. Die tijd is nodig om de folie zich voldoende aan het raam vast te laten hechten en om volledig uit te drogen. Toch kan tijdens deze periode, door het restwater, een kleine blaasvorming zichtbaar zijn tussen het glas en de folie. Deze verdwijnt door de zonnewarmte. U mag onder geen beding het restwater zelf proberen te verwijderen of de folie doorprikken. Dit zal blijvende schade veroorzaken.
Klevende materialen (stickers, plakband, enz.) aanbrengen op de folie is ten zeerste af te raden. Vooral het verwijderen zal problemen opleveren: het lospeuteren kan krassen veroorzaken en het verwijderen van eventuele lijmresten met oplosmiddelen kan aan de rand van de folie de lijm van de folie losweken of de kraswerende laag aantasten.